Bekijk alles
Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Komijn gemalen Bodenschatze
€ 2,25
Peterselie eko Piramide
€ 1,49
Tahin sesampasta mix bruin/wit Terrasana
€ 2,99
Olijfolie extra vierge Ekoland
€ 6,59
Kikkererwten Bioidea
€ 1,09
Overzicht

Het leuke van hummus is om eindeloos te variëren met de ingrediënten. Zo maakte Sarah al paprikahummus, bietenhummus, cashewhummus en pompoenhummus. Vandaag wortelhummus! Deze hummus pureert Sarah zo glad mogelijk. De zachte wortel zorgt voor een heerlijke fluweelzachte structuur. Natuurlijk lekker als broodbeleg, maar ook heerlijk als basis voor een wrap of als dip voor bleekselderij, komkommer en paprika.

Delen

Ingrediënten

- 200 gram kikkererwten geweld of uit blik

- 1 grote wortel geschild en in stukken

- 2 tenen knoflook fijngesneden

- 4 eetlepels tahin

- 2 eetlepels olijfolie extra vièrge

- sap van ½ citroen

- 1 theelepel komijn

- peper en zout

- verse peterselie fijngehakt en wat olijfolie voor het serveren

 

De volgende producten moet u nog zelf halen in de supermarkt:

- Wortel

- Knoflook

- Citroen

 

Bereiding

Kook in gezouten water de wortels net gaar. Giet af en laat afkoelen in een vergiet. Doe alle ingrediënten behalve zout, peper en peterselie in een keukenmachine, blender of gebruik een staafmixer. Pureer geduldig tot je een hele zachte, gladde hummus hebt. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de hummus in een kom, besprenkel met olijfolie en bestrooi met fijngehakte bladpeterselie.

 

Dit recept is gemaakt door Sarah. Neem eens een kijkje op haar blog: Sarah aan de Kook

Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage n.v.t.
Always low price Nee
Naam Recept: Wortelhummus
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Wortelhummus
Uw waardering