Bekijk alles

Ahornsiroop graad C (glas) Terrasana

500ml
Op voorraad
€ 11,75
-
+
Overzicht

Ahornsiroop (ook wel esdoornsiroop genoemd) van C-graad is een siroop die afkomstig is van het sap van de esdoorn. De esdoorn is een boom die veel voorkomt in Canada, waar zo'n 80% van de siroop wordt geproduceerd. Deze boom slaat in de winter suiker op in haar wortels. In het voorjaar stroomt dit sap naar boven via de houtvaten van de boom. Dit sap wordt uit de boom afgetapt en geconcentreerd, waardoor ahornsiroop ontstaat. Dit maakt Terrasana ahornsiroop een volledig natuurlijk product, van biologische afkomst en zonder toevoegingen.

Delen

Productvoordelen

Ahornsiroop is een natuurlijke zoetmaker. De siroop heeft van nature een mild zoete smaak. Dit veelzijdige product wordt goed opgenomen door het lichaam en heeft een minder groot effect op het bloedsuiker dan bijvoorbeeld suiker. Terrasana ahornsiroop kan een rol spelen in het dieet bij een gezonde leefstijl. Het voordeel van ahoornsiroop is de glycemische index van slechts 55. Suiker heeft een glycemische index van rond de 70. Hiernaast bevat ahoornsiroop veel vitaminen en mineralen in tegenstelling tot suiker. Dit maakt van ahoornsiroop een gezondere zoetstof die veelzijdig kan worden toegepast.

Gebruiksadvies

Terrasana ahornsiroop is bijzonder veelzijdig. Zo is de siroop heerlijk bij een pannenkoek of over een cake. De flessen ahornsiroop zijn lang houdbaar mits afgesloten bewaard op een donkere plaats. Ook in de koffie of in een smoothie is ahornsiroop een heerlijke smaakmaker. Verder is ahornsiroop heerlijk met: wafels, fruitsalades, in koude of warme dranken als zoetmaker, in koekjes of gebak en in sausen of salade dressings.

Oorsprong

Ahornsiroop wordt het meest in Canada en Amerika geproduceerd, waar de esdoorn het meest groeit. De siroop wordt middels een volledig natuurlijk proces bereid door het natuurlijke sap van de esdoorn in te koken waarbij de suikers in het sap de siroop een donkere kleur geven. Een volwassen suikeresdoorn produceert per maand zo'n 40 liter sap, voldoende voor 1 liter ahornsiroop. De ahoornsiroop wordt geleverd in glazen flessen.

Ingrediënten

De ahornsiroop is gemaakt van volledig biologisch esdoornsap zonder toevoegingen. C-graad ahornsiroop is verkregen bij een latere tapping dan de A-graad en is donkerbruin van kleur met een sterkere karamelsmaak.

Meer informatie
conditie New
Kenmerk Europees EKO-keurmerk, Vegan, Lactose-vrij, Vegetarisch, Noten-vrij, Gluten-vrij, Eivrij, Soya-vrij
Volume 500ml
Merk Terrasana
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Ahornsiroop graad C (glas) Terrasana
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ahornsiroop graad C (glas) Terrasana
Uw waardering