Bekijk alles

Ahornsiroop graad A Terrasana

250ml
Op voorraad
€ 5,99
-
+
Overzicht

Ahornsiroop (ook wel esdoornsiroop genoemd) is een siroop die afkomstig is van het sap van de esdoorn. De esdoorn is een boom die veel voorkomt in Canada, waar zo'n 80% van de siroop wordt geproduceerd. Deze boom slaat in de winter suiker op in haar wortels. In het voorjaar stroomt dit sap naar boven via de houtvaten van de boom. Dit sap wordt uit de boom afgetapt en geconcentreerd, waardoor ahornsiroop ontstaat. Dit maakt Terrasana ahornsiroop een volledig natuurlijk product, van biologische afkomst en zonder toevoegingen.

Delen

Productvoordelen van Ahornsiroop

Ahornsiroop is een natuurlijke zoetmaker. De siroop heeft van nature een mild zoete smaak. Dit veelzijdige product wordt goed opgenomen door het lichaam en heeft een minder groot effect op het bloedsuiker dan bijvoorbeeld suiker. Het speelt een grote rol in het dieet bij een gezonde leefstijl. Het voordeel is de glycemische index van slechts 55. Suiker heeft een glycemische index van rond de 70. Hiernaast bevat het veel vitaminen en mineralen in tegenstelling tot suiker. Dit maakt van ahoornsiroop een gezondere zoetstof die veelzijdig kan worden toegepast.

Gebruiksadvies van Ahornsiroop

Het is bijzonder veelzijdig. Zo is de siroop heerlijk bij een pannenkoek of over een cake. De flessen zijn lang houdbaar mits afgesloten bewaard op een donkere plaats. Ook in de koffie of in een smoothie is het een heerlijke smaakmaker. Verder is  het heerlijk met: wafels, fruitsalades, in koude of warme dranken als zoetmaker, in koekjes of gebak en in sausen of salade dressings.

Oorsprong

Het wordt het meest in Canada en Amerika geproduceerd, waar de esdoorn het meest groeit. De siroop wordt middels een volledig natuurlijk proces bereid door het natuurlijke sap van de esdoorn in te koken waarbij de suikers in het sap de siroop een donkere kleur geven. Een volwassen suikeresdoorn produceert per maand zo'n 40 liter sap, voldoende voor 1 liter. De ahoornsiroop wordt geleverd in glazen flessen.

Ingrediënten

De ahornsiroop is gemaakt van volledig biologisch esdoornsap zonder toevoegingen.  De A-Graad is verkregen bij de eerste tapping en geeft een lichtbruine kleur aan de ahornsiroop.

Meer informatie
conditie New
Kenmerk Europees EKO-keurmerk, Vegan, Lactose-vrij, Vegetarisch, Noten-vrij, Gluten-vrij, Eivrij, Soya-vrij
Volume 250ml
Merk Terrasana
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Ahornsiroop graad A Terrasana
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ahornsiroop graad A Terrasana
Uw waardering