Bekijk alles

Recept: Speltpizza met bietenpesto en geitenkaas

Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Edelgistvlokken Natufood
€ 4,49
Tijm eko 8g Piramide
€ 1,49
Niet op voorraad
Knoflook gemalen eko 25g Piramide
€ 1,49
Niet op voorraad
Olijfolie mild bakken/braden Fertilia
€ 5,99
Pizzabodems spelt Bioidea
€ 3,69
Walnoten BioUnique 100 gram
€ 3,09
Niet op voorraad
Overzicht

Eindelijk eens een anders-dan-anders pizza! De knapperige speltbodem combineert uitstekend met de zacht romige bietenpesto,  de boerenkool geeft een lekkere bite en de geitenkaas maakt het geheel compleet.

Delen

Smakelijk gerecht voor 2 personen. Zowel warm als koud te eten. Nog lekkerder met walnoten en extra tijm.

Benodigdheden

2 spelt pizzabodems (La Bio Idea)

2 eetlepels edelgistvlokken

50 gram walnoten

50 gram boerenkool gesneden of geritst

1 gekookte rode biet

1 eetlepel citroensap

4 eetlepels olijfolie

½ theelepel gedroogde tijm

½ theelepel knoflookpoeder

150 gram geraspte geitenkaas

zout en peper

Keukenmachine

Oven

Dit moet je zelf nog vers halen

Boerenkool - rode biet - citroensap - geitenkaas

Bereiding

Week de walnoten 5 minuten in lauw water en warm de oven voor op 220 graden;

Gebruik de keukenmachine of staafmixer om een pesto te maken van de rode biet, de geweekte walnoten (wel eerst afgieten), knoflookpoeder, het citroensap, de olijfolie, de edelgistvlokken en de tijm. Breng op smaak met zout en peper;

Besmeer de pizzabodem met de bietenpesto en beleg hem vervolgens met boerenkool en geitenkaas. Strooi er eventueel nog wat tijm overheen;

Bak de pizza 8-10 minuten in de warme oven totdat de kaas gesmolten is;

Eet smakelijk!

Dit recept is geschreven door Annemieke. Zij schrijft op haar foodblog “Eet het beter” over pure en onbewerkte voeding. Wil je vaker gezond, gemakkelijk en zelfgemaakt eten met het hele gezin? Neem dan eens een kijkje op www.eethetbeter.nl voor meer inspiratie!

Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage n.v.t.
Always low price Nee
Naam Recept: Speltpizza met bietenpesto en geitenkaas
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Speltpizza met bietenpesto en geitenkaas
Uw waardering