Bekijk alles

Vegan Feesttaart

Buy to earn Zonnetjes
Op voorraad
Gegroepeerde product items
Productnaam Aantal
Kokosbloesem suiker Royal Green
€ 3,89
Kokosmelk Yakso
€ 2,19
Wijnsteenbakpoeder Tammi
€ 1,95
Speltmeel Terrasana
€ 4,79
Baksoda Stevija
€ 2,99
Vanillestokjes Bodenschatze
€ 10,99
Overzicht

Genieten van een heerlijke vegan feesttaart. Bekijk het gehele recept hieronder.

Voor de cakes:

Een springvorm, 16 cm.  

– 140 gram (3/4 cup + 2 el) speltmeel of rijstmeel x 2
– 60 gram (1/4 cup + 2 el) sucanat of (kokos-)suiker x 2
– 1/2 tl baking soda x 2
– een snufje bakpoeder x2
– 2 el appelmoes x2
– 1/2 tl vanille extract x2
– 60 ml (1/4 cup) water x2
– 60 ml (1/4 cup) plantaardige melk x2

Voor de vulling/ decoratie:

– 2 blikken kokosmelk
– een beetje poedersuiker voor door de crème
– een bakje blauwe bessen
– poedersuiker on top

Wat moet je doen?

Bak eerst de cake. En daarna nog een keer, want je hebt er twee nodig. Let op: je kunt het beslag voor de tweede cake NIET alvast maken en klaar zetten. Zoals wel vaker bij vegan beslag, gaan er gekke dingen gebeuren als je beslag te laat staan. Dit komt doordat de baking soda in aanraking komt met vocht. Het beslag maak je dus pas als je er klaar voor bent om de tweede cake in de oven te schuiven. (als jij twee bakvormen hebt, dan kan je natuurlijk wel twee cakes tegelijkertijd maken!) 

Cakes

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je bakblik alvast een beetje in. (dit doen wij bijvoorbeeld met kokosolie)
2. Meng het meel, de suiker/sucanat, baking soda en bakpoeder in een kom.
3. Meng in een andere kom de appelmoes, vanille extract, water en plantaardige melk. Roer goed door, zodat het geheel goed gemengd is.
4. Voeg nu de vochtige ingrediënten bij de droge en spatel het beslag goed door. Let op: gebruik géén mixer en roer niet te stevig en te lang. (baking soda gaat rare dingen doen als je te lang blijft roeren en te lang wacht om het beslag in de oven te zetten)
5. Schep het beslag in de bakvorm en schuif voor ongeveer 30 minuten in de oven. Let goed op, want bij de eerste cake ging alles prima, maar bij de tweede kreeg ik een beetje een donkere bovenkant.

Vulling en decoratie

– pak je (elektrische) mixer er alvast bij –

1. Haal de blikken kokosmelk uit de koelkast. Doe dit voorzichtig: niet schudden! Maak de blikken voorzichtig open. Als het goed is, is de melk gestold en zit het bovenin het blik. Lepel dit er voorzichtig uit en doe het in een grote mixkom. Het vocht moet in de blikken blijven zitten, je hebt echt alleen de crème nodig.
2. Voeg een beetje suiker/suikervervanger (ik koos voor poedersuiker omdat ik wilde dat het geheel mooi wit zou blijven) toe en zet je mixer aan. Na een minuut of 2 mixen is het een lekkere crème geworden, net als wanneer je slagroom maakt… maar dan nog veel lekkerder en romiger.
3. Besmeer de cakes met de kokoscream – doe dit niet te netjes – en top af met blauwe bessen en een beetje poedersuiker. (wanneer je poedersuiker door een zeefje haalt, krijg je een mooi sneeuweffect.
4. Steek de sterretjes maar aan!

Dit recept is geschreven door de Groene Meisjes. Zij zijn eigenaar van de blog deGroeneMeisjes. Bekijk meer vegan foodtips op hun blog. Kijk op http://www.degroenemeisjes.nl/

Meer informatie
Conditie New
Naam Vegan Feesttaart
Schrijf je eigen review
Je reviewed:Vegan Feesttaart
Jouw rating