Bekijk alles

Recept: Tomaat rode linzensoep

Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Rode linzen Greenage
€ 2,59
Tomatenstukjes in blik Bioidea
€ 1,09
Groentebouillon zonder gist en suiker Natur Compagnie
€ 3,99
Groentebouillon zonder zout Natur Compagnie
€ 1,99
Overzicht

Een heerlijk vullende soep van rode linzen, tomaat en spinazie. Boordevol groente en super vullend!

Delen

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gr rode linzen
  • 1 eetlepel gemengde kruiden naar keuze (kerrie, paprika, komijn of bijvoorbeeld ras-el-hanout of kipkruiden) 
  • 400 gr (blik) tomatenblokjes
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 gram verse spinazie
  • Wat olijfolie om in te bakken
  • Optioneel: peper en zout
  • optioneel: plantaardige (kokos)room
Dit moet je zelf nog vers halen
ui - knoflook - spinazie

Bereidingswijze

Snipper de ui en snij de knoflook fijn, verwarm in een pan wat olie en bak kruiden tot ze beginnen te geuren. Voeg de ui en de knoflook toe en bak tot de ui glazig wordt. Voeg dan de rode linzen, de tomatenblokjes en bouillon toe. Laat ongeveer 20 minuten op zacht vuur koken tot de linzen gaar zijn.

Pureer de soep licht met een staafmixer of in en blender. Kan helemaal fijngemalen, maar als je houdt van een bite doe dit dan niet! Voeg de spinazie toe en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Ik goot er nog een scheutje plantaardige kokosroom doorheen.

Serveer met wat naanbrood en geniet!

Dit recept is gemaakt door Ester van essiehealthylife. Wil je nog meer inspiratie voor lekkere recepten? Neem dan een kijkje op haar blog www.essiehealthylife.nl

Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Recept: Tomaat rode linzensoep
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Tomaat rode linzensoep
Uw waardering