Bekijk alles
Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Kokosbloesem suiker Royal Green
€ 5,95
Ahornsiroop graad C Terrasana
€ 5,99
Speculaaskruiden eko 27g Piramide
€ 1,59
Overzicht

Deze sticks staan ontzettend leuk in een glaasje of, zoals Dieuwertje deed, met een strik erom op een bord. Super feestelijk en ook nog eens niet zo moeilijk om te maken. Één deeg maakt namelijk makkelijk 60 tot 70 sticks!

Delen

Ingrediënten

  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • 120 gram maple sirup (Honing mag ook)
  • 1 el speculaaskruiden
  • Een flinke snuf gemalen peper
  • 2 tl baking soda
  • 125 gram gesmolten boter
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 400 gram bloem (+ extra om je aanrecht mee te bestuiven tijdens het uitrollen)
  • Poedersuiker
Dit moet je zelf nog vers halen
baking soda - boter - ei - bloem - poedersuiker

Bereidingswijze

  • Meng in een pannetje je suiker, stroop, speculaaskruiden en peper tot deze net kookt.
  • Haal van het vuur en voeg vervolgens eerst je gesmolten boter toe en vervolgens je baking soda.
  • Dit kan wat gaan "schuimen" dus blijf goed mengen met een garde tot het weer een beetje zakt.
  • Doe vervolgens ook je ei in je pannetje en meng dit goed met je garde. Je wilt immers geen stukjes ei in je speculaas.
  • Voeg als laatst geleidelijk de bloem toe. Meng dit telkens door met een houten spatel. Zit aller erbij, dan kun je het op een met bloem bestoven werkblad storten om verder door te kneden.
  • Kneed je deeg goed door tot dit niet meer (heel erg) plakt en maak er een platte schijf van.
  • Rol dit in wat huishoudfolie en laat ongeveer 30 minuten koelen.
  • Na 30 minuten kun je je oven voorverwarmen op 160 graden en je deeg weer uit de koeling halen.
  • Verdeel in 2, want dit rolt makkelijker.
  • Rol je deel tot ongeveer een halve cm dik en snijd hier met een pizzasnijder of mes lange stengels van (Ongeveer een halve cm breed)
  • Zijn ze te lang, dan kun je ze makkelijk halveren. Uit ervaring weet ik dat te lange stengels heel mooi staan, maar ontzettend snel breken. 15 tot 20 cm is perfect.
  • Leg de strips op een bakplaat met bakpapier ongeveer een halve cm van elkaar af. Bestrijk met eiwit en bak 15 minuten.
  • Laat na het bakken helemaal afkoelen om vervolgens rijkelijk te bestuiven met poedersuiker.

Als je eenmaal je deeg gemaakt hebt, kun je hiermee natuurlijk alle kanten op. Haal je allerleukste koekvormen tevoorschijn en maak bijvoorbeeld een "gingerbreadman" of een mooie kerstster. Deze koekjes zijn ook ideaal om te versieren!


Eetsmakelijk

Dit recept is gemaakt door Dieuwertje van de blog Goodfoodsel. Wil je meer inspiratie voor lekkere recepten? Neem dan een kijkje op haar blog: www.goodfoodsel.eu
Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage n.v.t.
Always low price Nee
Naam Recept: Speculaassticks
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Speculaassticks
Uw waardering