Bekijk alles

Recept: Paasbrood van noten en vruchten

Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Kokos cooking cream odourless Royal Green
€ 6,95
Gemengde noten Terrasana
€ 4,95
Amandelmeel Terrasana
€ 5,45
Wijnsteenbakpoeder Tammi
€ 2,19
RAW Rozijnen blue thompson Terrasana
€ 3,95
Kokosrasp Terrasana
€ 2,49
Dadels eko Horizon
€ 2,25
RAW Vijgen naturel Terrasana
€ 5,45
RAW Abrikozen ongezwaveld Terrasana
€ 2,89
Cranberries eko Horizon
€ 2,75
Overzicht

Bij Pasen denken we al snel aan eieren, maar laten we vooral ook de heerlijke Paasstol met spijs niet vergeten! Als variatie op het originele zoete paasbrood, maakt Annemieke van Eethetbeter deze keer een glutenvrij brood dat gevuld is met noten, vruchten, pitten en zaden. Deze lekkernij is een ware traktatie met een lik roomboter bij het ontbijt, maar ook tussendoor zonder iets erop. Door de keuze van ingrediënten past het paasbrood ook binnen de Voedselzandloper en Paleo lifestyle en is het geschikt voor mensen die niet goed op gluten / granen reageren.

Delen

Recept glutenvrij Paasbrood

Bereidingstijd is 10 minuten, oventijd 45 minuten. Voldoende voor 1 noten-vruchtenbrood.

Benodigdheden

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 60 gram kokosolie
  • 200 gram amandelmeel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • mespunt zout
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • 150 gram gemengde noten (bijvoorbeeld amandelen, hazelnoten, pistachenoten en walnoten)
  • 200 gram gedroogd fruit (bijvoorbeeld rozijnen, dadels, vijgen, cranberry’s en abrikozen)
  • Optioneel: geraspte kokos
  • Bakvorm (cakevorm)
  • Oven

Bereiding in stappen

  • Warm de oven voor op 175 graden en vet een bakvorm in
  • Hak de noten en vruchten grof
  • Smelt de kokosolie
  • Pureer de bananen en meng ze met de eieren en de kokosolie
  • Roer in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar
  • Meng de droge en de natte bestanddelen totdat je een gelijkmatig dik beslag hebt
  • Doe dit beslag in de bakvorm en bak dit ongeveer 45 minuten
  • Het paasbrood is klaar als een satéprikker er droog uit komt
  • Let op: laat het brood goed afkoelen voordat je het gaat snijden, anders valt het uit elkaar
  • Bestrooi het brood eventueel met geraspte kokos voor mooie witte laag
  • Eet smakelijk!

Dit recept is geschreven door Annemieke. Zij zijn eigenaar van de blog Eethetbeter. Wil je vaker gezond, gemakkelijk en zelfgemaakt eten met het hele gezin? Neem dan eens een kijkje op www.eethetbeter.nl voor meer inspiratie!

Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume Nee
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage n.v.t.
Always low price Nee
Naam Recept: Paasbrood van noten en vruchten
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Paasbrood van noten en vruchten
Uw waardering