Bekijk alles
Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Taco schelpen Amaizin
€ 2,49
Salsa dip Lima
€ 2,40
Chilisaus Yakso
€ 2,54
Zoete mais Ekoland
€ 1,39
Rode kidneybonen Ekoland
€ 1,25
Absolute ghee geklaarde boter bio Mattisson
€ 8,49
Overzicht

Ze zeggen wel eens "eat the rainbow". Wat daarmee bedoeld wordt, is dat kleurrijk eten, en dan heb ik het over groentes en fruit, goed is voor je lichaam. Daarom laat Dieuwertje vandaag zien hoe je makkelijk en op een leuke manier veel "kleuren" kunt eten in de vorm van taco's.

Delen

Ingrediënten

  • 1 pak taco's
  • 1 pot salsa
  • 1 bekertje zure room
  • chilisaus
  • 1 potje mais
  • 1 potje kidneybonen
  • 1 paprika
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 citroen
  • 1 kipfilet
  • Ghee om in te bakken
  • Mexicaanse kruiden
  • Wat zout en peper
Dit moet je zelf nog vers halen

Zure room - paprika - tomaat - ui - citroen - kipfilet 

Hoe doe je het

Eigenlijk is er niet zozeer een recept voor de lekkerste taco, maar ik deel je vandaag hoe je een heerlijk gezonde taco kan maken.


Allereerst maak je van de tomaat, ui, citroensap en wat peper en zout een soort van salsa. Deze is geïnspireerd op de Mexicaanse Pico de Gallo, maar daar hoort ook nog een groene paprika en wat koriander in. Alles in kleine blokjes snijden (0.5 cm) en mixen maar. Naar smaak citroen en wat zout en peper toevoegen en je hebt een heerlijke frisse salsa.


De reden dat deze zo belangrijk is, is omdat de rest van de ingrediënten vrij zoet zijn. Je hebt dus iets nodig om het te breken.


Wat je ook nog even van tevoren moet doen is je kip bakken. Snijd deze ook in kleine blokjes (dobbelsteen) en bak ze in de ghee met een flinke theelepel mexicaanse kruiden gaar. 


Verwarm de oven voor en verwarm zo je taco's even 10 minuten tot ze heerlijk knapperig zijn. Er zijn er altijd wel een paar die sneuvelen, maar daar kun je heerlijk salsa mee scheppen!

Als laatst wil ik nog even mijn ideale taco delen met jullie:

  • Pak een taco en smeer deze lichtjes in met wat zure room (Dit zorgt dat alles er beter in blijft plakken)
  • Vul vervolgens met een reepje paprika, de zelfgemaakte tomatensalsa, mais, wat salsa uit de pot, kidneybonen en wat kip. Een klein beetje chilisaus erover geeft het nog wat extra pit.

Natuurlijk kun je in een taco toen wat je zelf lekker vind. Kijk eens naar welke kleuren je nog mist. Misschien groen? Een blaadje sla past perfect gevouwen in een taco. Ook een groene paprika zorgt voor een klein bittertje en steekt goed af tegen bijvoorbeeld de zoete mais.


Hopelijk heb ik je hiermee geïnspireerd om wat meer kleur te eten. Maar het aller belangrijkste is dat er ervan geniet.

Dit recept is gemaakt door Dieuwertje Kievits van de blog Goodfoodsel. Wil je meer inspiratie voor lekkere recepten? Neem dan een kijkje op haar blog www.goodfoodsel.eu

Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Recept: Mexicaanse taco's
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Mexicaanse taco's
Uw waardering