Bekijk alles

Recept: Mexicaanse chili met tortilla chips

Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Tomatenpuree 22% Bioidea
€ 1,39
Zoete mais Ekoland
€ 1,39
Rode kidneybonen Bioidea
€ 1,09
Tortilla chips naturel Trafo
€ 1,91
Overzicht

Dit heerlijke eenpansgerecht staat binnen no time op tafel, is zeer eenvoudig om te maken en zelfs smakelijk om de volgende dag koud te eten als lunch. Deze Mexicaanse Chili met Tortilla Chips is dus echt een aanrader als je lekker, gezond en gemakkelijk wilt eten zonder pakjes en zakjes!

Delen

Ingrediënten

4 personen

300 gram (vegetarisch) gehakt

1 courgette

1 rode paprika

1 potje tomatenpuree (100 gram)

1 pot mais (340 gram)

2 blikken kidneybonen (a 400 gram)

1 eetlepel chilipoeder

250 ml water

1 ui

1 teen knoflook

Olijfolie

Zout en peper

Tortillachips

Dit moet je zelf nog vers halen

Gehakt - courgette - paprika - teentje knoflook

Hoe maak je het?

Snipper de ui en de knoflook. Snijd de courgette en de paprika in blokjes. Laat de kidneybonen en de mais uitlekken;

Fruit de ui en de knoflook in de olijfolie. Voeg hier het gehakt aan toe. Blijf roeren tot het gehakt los is;

Voeg de courgette en de paprika toe aan het gehakt, laat het even pruttelen;

Voeg vervolgens de tomatenpuree, het chilipoeder en het water toe. Breng het aan de kook en warm het 5 minuten door;

Doe de kidneybonen en de mais erbij en verwarm het geheel nogmaals 5 minuten;

Breng op smaak met zout en peper;

Eet smakelijk!

Dit recept is geschreven door Annemieke Statz. Zij is natuurvoedingsadviseur en plaatst op haar foodblog “Eet het beter” lekkere, leuke en gezonde recepten voor het hele gezin. Op zoek naar meer inspiratie? Neem dan eens een kijkje op eethetbeter.nl!

Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Recept: Mexicaanse chili met tortilla chips
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Mexicaanse chili met tortilla chips
Uw waardering