Bekijk alles
Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Dadels zonder pit Ekoland
€ 2,25
Hazelnoten bruin gepeld Terrasana
€ 13,95
Kokosrasp Terrasana
€ 2,49
Cashewnoten ongeroosterd zonder zout Terrasana
€ 6,25
Ahornsiroop graad C Terrasana
€ 5,99
Kokosolie geurloos Yakso
€ 3,14
Kokosmelk 22% vet Terrasana
€ 1,75
Overzicht

Deze lekkere limoentaart is no bake en 100% vegan! In twintig minuten klaar en dan nog een nachtje wachten.

Delen

Ingrediënten

Je kunt hier zes punten mee maken

voor de bodem:

✓ 150 g dadels (ontpit)

✓ 100 g hazelnoten met vlies

✓ 40 g kokosrasp

✓ 1/2 tl vanillepoeder

voor de vulling:

✓ 200 g cashewnoten, ongeroosterd & ongebrand

✓ 4-6 el ahornsiroop

✓ 2 el kokosolie

✓ 4 limoenen

✓ 200 ml kokosmelk (voor 80 g kokoscrème: het dikke gedeelte)

Dit moet je zelf nog vers halen

Limoenen

Bereiding

1. Zet een nacht van tevoren een blikje TerraSana kokosmelk in koelkast, zodat het vet zich van het vocht scheidt en de bovenkant hard wordt.

2. Week de cashewnoten een nachtje in koud water of 1-2 uur in heet water (dan zijn de noten natuurlijk niet meer raw). 3. Maak de bodem door de hazelnoten, de dadels, de kokosrasp, het vanilleextract en evt. een snufje zout in de keukenmachine helemaal fijn te malen. Plakt het niet genoeg aan elkaar om er een bodem van te maken? Doe er dan een eetlepel ahornsiroop bij.

4. Vet een ronde taartvorm in van maximaal 18cm (niet groter, dan wordt je vulling te dun) of klem er een vel bakpapier in. Druk het deeg tot een mooie bodem en zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

5. Smelt de kokosolie in een bakje in de oven.

6. Spoel de cashewnoten af. Doe ze daarna met de kokosolie, de ahornsiroop en het limoensap in de keukenmachine en mix tot een mooie, egale consistentie ontstaat.

7. Schep de kokoscrème uit het blikje en voeg dit, samen met de rasp van twee limoenen en evt. een snufje zeezout toe en maal tot een supergladde massa. Proef en pas je lepels ahornsiroop zo nodig aan.

8. Giet de vulling op de bodem en laat het geheel een nachtje opstijven in de koelkast.

9. Garneer met stukjes pistache- of hazelnoot en wat limoenrasp.

Eetsmakelijk!

Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Recept: Limoentaart
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Limoentaart
Uw waardering