Bekijk alles
Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Augurken zoet zuur Bionova
€ 3,18
knoflookpoeder Bountiful
€ 1,99
Kokosmeel Your Organic Nat
€ 2,99
Overzicht

Nu het barbecueseizoen is geopend, is het ook weer tijd voor lekkere zelfgemaakte gerechten vanaf de BBQ. Naast de heerlijke gegrilde groente en homemade salades, maken ze in huize Eethetbeter ook graag zelf runderburgers met kerrie en kipsaté. Het recept voor de hamburgers staat hieronder. Het gerecht is lactosevrij en glutenvrij.

Delen

Voor 4 personen. Serveer op een (glutenvrij) broodje of portobello met wat rauwkost en saus.

Ingrediënten

400 gram rundergehakt

1 flinke ui

3 augurken

1 ei

1 theelepel knoflookpoeder

3 theelepels kerriepoeder

kokosmeel

zout en peper

Dit moet je zelf nog vers halen

Rundergehakt - ui - ei 

Hoe maak je het?

Snijd de ui en de augurken zeer fijn, meng het gehakt hier doorheen;

Kluts een ei en roer dit door het gehaktmengsel;

Voeg ook het knoflookpoeder, de kerrie en zout en peper naar smaak toe;

Gebruik kokosmeel om een stevig geheel te krijgen zodat de hamburgers niet uit elkaar vallen bij het bakken;

Verdeel het gehakt in gelijke delen en draai er ballen van, die je vervolgens plat slaat om een hamburger te krijgen;

Laat de hamburgers even rusten in de koelkast. Dit bevordert ook de stevigheid;

Je bakt de hamburgers op de barbecue, in de koekenpan of grillpan in ongeveer een kwartier gaar.

Eetsmakelijk!

Dit recept is geschreven door Annemieke Statz. Zij is natuurvoedingsadviseur en plaatst op haar foodblog “Eet het beter” lekkere, leuke en gezonde recepten voor het hele gezin. Op zoek naar meer inspiratie? Neem dan eens een kijkje op eethetbeter.nl!

Meer informatie
conditie New
Kenmerk Lactose-vrij, Gluten-vrij
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Recept: Hamburgers
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Hamburgers
Uw waardering