Bekijk alles
Niet op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam
Tamari Japans Terrasana
€ 3,29
Overzicht

Bij het horen van meat loaf ben je wellicht geneigd om aan de rockzanger te denken. Het is echter ook de naam van een heerlijk gerecht: gehaktbrood. Onderstaand recept bevat naast mager rundergehakt ook diverse soorten groenten. Dit ovengerecht is lactosevrij en glutenvrij. Gebruik mager gehakt of voeg wat kokosmeel toe om het geheel beter te binden.

Delen

Ingrediënten

Koolhydraatarm recept voor gehaktbrood met sperziebonen en wortels. Dit diner is geschikt voor ongeveer 4 personen. Serveer met salade.

500 gram mager rundergehakt

500 gram sperziebonen

3 winterwortels

1 rode paprika

1 ui

1/2 theelepel cayennepeper

1 theelepel knoflookpoeder

3 eieren

1 eetlepel komijn

1/2 theelepel nootmuskaat

5 eetlepels tamari saus

zout

broodblik

oven

bakpapier

rasp

Hoe maak je het?

Warm de oven voor op 180 graden;

Rasp de wortel en dop en breek de sperziebonen. Kook de sperziebonen 10 minuten.

Snij de ui en de paprika fijn. Kluts de eieren en meng met het gehakt;

Voeg de tamarisaus, komijn, nootmuskaat, peper, zout en het knoflookpoeder toe aan het gehakt;

Roer de geraspte wortel, de gekookte sperziebonen, de paprika en de ui toe aan het gehakt;

Maak een vel bakpapier nat en vorm het naar het bakblik. Doe vervolgens het gehaktmengsel in de vorm en druk het aan;

Bak het gehaktbrood met noten in circa 40 minuten gaar;

Eet smakelijk! 

Dit recept is geschreven door Annemieke Statz. Zij is natuurvoedingsadviseur en plaatst op haar foodblog “Eet het beter” lekkere, leuke en gezonde recepten voor het hele gezin. Op zoek naar meer inspiratie? Neem dan eens een kijkje op eethetbeter.nl!

 

Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Recept: Gehaktbrood
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Gehaktbrood
Uw waardering