Bekijk alles

Recept: Frambozen kruimel reep

Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Kokosbloesem suiker Royal Green
€ 5,95
Chiazaad Your Organic Nat
€ 3,99
Citroensap knijpfles Bioidea
€ 0,99
Cereals coconut raisin granola Royal Green
€ 3,49
Kokos cooking cream odourless Royal Green
€ 3,95
Havermout De Halm
€ 2,11
Spelt bloem Ekoland
€ 1,99
Overzicht

Ook zo'n zin in een lekker gebakje? Dan hebben wij een lekker recept voor jou. Deze veganistische frambozen kruimel repen zijn heerlijk fris en zoet. 

Delen

Veganistische frambozen kruimel repen ongeveer 12 porties. Klaar in ongeveer 120 minuten.

Ingrediënten vulling

500 gram bevroren frambozen

36 gram kristalsuiker

3 el chiazaad

1 tl citroensap

Ingrediënten korst

200 gram granola (zonder honing)

24 gram kristalsuiker

68 gram kokosolie (gesmolten)

2 el water

snufje zout

Ingrediënten topping

23 gram havermout

36 gram kristalsuiker

33 gram bloem

20 gram kokosolie (gesmolten)

Dit moet je zelf nog vers halen

Frambozen 

Zo maak je het

-Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hete lucht). 

-Vet een vierkant bakblik van ongeveer 20x20 cm in en bekleed de bodem met bakpapier. 

Vulling

-Verwarm de bevroren frambozen in een middelgrote steelpan samen met de suiker en de citroensap. Blijf goed roeren. Zodra het sap van de frambozen vrij is gekomen, roer dan het chiazaad erdoor heen. Roer goed, zodat het chiazaad geen klompjes vormen.

-Draai het vuur laag en wacht totdat het mengsel ingedikt is. Haal dan van het vuur en zet weg voor later. 

Korst

-Hak de granola in kleine stukken (in een keukenmachine).

-Meng de suiker, kokosolie (verwarm even kort op het vuur zodat het gesmolten is) samen met het water. Voeg dan ook de granola en het zout toe. Het mengsel moet een klein beetje vochtig zijn, maar niet nat. Het moet bij elkaar blijven wanneer je er in drukt. Als het mengsel niet hard genoeg is, voeg dan een klein beetje bloem toe. 

Topping

-Hak de havermout in kleine stukken (in een keukenmachine).

-Meng de samen met de suiker, bloem en kokosolie (eventueel met je handen).

Verder..

-Druk de mix voor de korst stevig in het bakblik en verspreid het mengsel gelijkmatig.

-Giet hierover het laagje frambozen vulling (ook gelijkmatig).

-Verspreid de topping over de repen. 

-Bak af in ongeveer 25-35 minuten of wanneer de repen goudbruin zijn. 

-Laat afkoelen en snijd in 12 stukken.

Eetsmakelijk!! 

Dit recept is gemaakt door Evelyne van de blog Buttercupsisters. Wil je meer inspiratie voor lekkere recepten? Neem dan een kijkje op haar blog: www.buttercupsisters.nl.

Meer informatie
conditie New
Kenmerk Vegan, Vegetarisch
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage n.v.t.
Always low price Nee
Naam Recept: Frambozen kruimel reep
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Frambozen kruimel reep
Uw waardering