Bekijk alles
Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Korianderzaad heel Bodenschatze
€ 2,49
Komijnzaad eko ongemalen Piramide
€ 1,49
Mosterdzaad geel eko 40g Piramide
€ 1,49
Venkel heel Bodenschatze
€ 2,25
Niet op voorraad
Kaneel ceylon gemalen Bodenschatze
€ 2,25
Niet op voorraad
Nootmuskaat gemalen Bodenschatze
€ 3,99
Niet op voorraad
Kruidnagel heel 12g Piramide
€ 1,49
Kardemom gemalen Bodenschatze
€ 3,79
Niet op voorraad
Chili gemalen Bodenschatze
€ 2,25
Niet op voorraad
Kokosmelk 22% vet Terrasana
€ 1,75
Cashewnoten heel eko Horizon
€ 3,85
Witte basmatirijst Ekoland
€ 4,69
Overzicht

Met dit recept voor licht pittige courghetti curry madras tover je in een mum van tijd een heerlijke veganistische maaltijd op tafel uit de Indiase keuken. 

Delen

Diner voor ongeveer 2 personen. Klaarmaken in ongeveer 25 minuten.

Wat heb je nodig?

Voor het Curry Madras kruiden mengsel

-        8 eetlepels korianderzaad

-        6 eetlepels komijnzaad

-        1 eetlepel mosterdzaad

-        1 eetlepel venkelzaad

-        4 eetlepels gemalen kaneel

-        6 eetlepels gemalen zwarte peper

-        2 eetlepels gemalen witte peper

-        1 eetlepel gemalen nootmuskaat

-        1 eetlepel gemalen kruidnagels

-        2 eetlepels gemalen kardemom

-        2 eetlepels kurkuma

-        2 eetlepels verse gember

-        1 eetlepel gedroogde chili

-        1 theelepel zout

Overige ingrediënten

-        1 teentje knoflook

-        1/2e witte ui

-        400 gram courghetti (of courgette gesneden in dobbelsteentjes)

-        150 ml kokosmelk

-        verse koriander

-        20 gram cashewnoten

-        150 gram basmati rijst

Dit moet je zelf nog vers halen

Verse gember - knoflook - witte ui - courghetti - verse koriander. 

Hoe maak je het?

Kook de basmati rijst volgens de aanwijzing van de verpakking. Verwarm de kruiden kort in een pan, zonder olie, totdat de geur vrijkomt. Haal dan de kruiden van het fornuis. Laat afkoelen en vermaal dan de kruiden in een keukenmachine of stamp ze fijn. Snipper de ui fijn. Bak de ui met een beetje zonnebloemolie totdat deze goudbruin zijn. Voeg dan 2 eetlepels van het kruidenmengsels en de courghetti toe en bak op middelhoog vuur. Blijf goed roeren voor ongeveer 5 minuten. Giet de kokosmelk bij de courghetti en laat op laag vuur sudderen totdat de curry is ingedampt. Serveer direct met de rijst, cashewnoten en verse koriander.

Tip: de overgebleven Curry Madras kruiden kun je in een afgesloten pot bewaren. 

Eetsmakelijk! 

Dit recept is gemaakt door Evelyne de Jong van de blog Buttercup Sisters. Wil je nog meer inspiratie voor lekkere recepten? Neem dan een kijkje op haar blog www.buttercupsisters.nl.

Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage n.v.t.
Always low price Nee
Naam Recept: Courghetti curry
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Courghetti curry
Uw waardering