Bekijk alles
Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Basmati rijst 500g Montignac
€ 3,60
Niet op voorraad
Sesamolie Ekoland
€ 6,69
Acaciahoning knijpfles bio Traay
€ 5,45
Kokosolie blend ontgeurd bio Mattisson
€ 5,49
Tamari Yakso
€ 2,27
Sesamzaad eko Horizon
€ 1,75
Cashewnoten heel eko Horizon
€ 3,85
Overzicht

Eten uit een schaal in plaats van een bord is lekker makkelijk en geeft een knus gevoel. Kijk maar eens naar deze Buddha Bowl met broccoli, wortel, ei en rijst!

Delen

Buddha Bowl met broccoli, wortel, ei en rijst. Diner voor vier personen. Een Buddha Bowl wordt doorgaans geserveerd in een schaaltje. De bereidingstijd is een klein half uur, afhankelijk van de kooktijd van de rijst.

Wat heb je nodig?

300 gram zilvervlies basmati rijst

1 stengel citroengras

1 eetlepel sesamolie

4 eieren

500 gram broccoli

2 flinke wortels

1 rode paprika

2 uien

2 cm verse gember

1 limoen

2 teentjes knoflook

1 eetlepel vissaus

½ eetlepel honing

2 eetlepels sesamolie

2 eetlepels kokosolie

50 ml tamari saus

2 handen vol verse basilicum

2 eetlepels sesamzaad

2 eetlepels cashewnoten

zwarte peper

Dit moet je nog vers halen: 

citroengras - eieren - broccoli - wortels - paprika - uien - gember - limoen - knoflook - basilicum 

Hoe maak je het?

- Bereid de rijst volgens de verpakking en doe hier het citroengras bij. Voeg bij het nagaren de sesamolie toe;

- Snijd de broccoli en de wortels en kook deze in 15 tot 20 minuten gaar;

- Pers de limoen;

- Rooster het sesamzaad en de cashewnoten in een droge koekenpan;

- Laat de kokosolie vervolgens smelten in dezelfde pan. Snijd ondertussen de uien, knoflook, paprika en gember in kleine stukjes. Fruit de ui en de knoflook in het vet en voeg vervolgens de paprika en de gember toe;

- Kook de eieren. De voorkeur gaat uit naar zachtgekookte eieren vanwege de (on)gezonde stoffen die zo op hun best zijn;

- Hak de basilicum in reepjes;

- Draai de warmtebron onder de pan met ui en paprika laag en voeg het limoensap, de honing en de tamari saus toe. Roer het door en haal de pan van het fornuis;

- Doe de sesamolie, de vissaus en de basilicum er ook bij;

- Schep de rijst, de groente en het paprikamengsel in een schaaltje. Doe het ei, het sesamzaad en de cashewnoten er bovenop. Bestrooi met zwarte peper naar wens;

Eet smakelijk!

Dit recept is geschreven door Annemieke Statz. Zij is natuurvoedingsadviseur en plaatst op haar foodblog “Eet het beter” gezonde recepten voor het hele gezin. Op zoek naar meer inspiratie? Neem dan eens een kijkje op www.eethetbeter.nl!

Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage n.v.t.
Always low price Nee
Naam Recept: Buddha bowl
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Buddha bowl
Uw waardering