Bekijk alles
Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Dadels zonder pit Ekoland
€ 2,25
Speltmeel Terrasana
€ 4,79
Kokosrasp Terrasana
€ 2,49
Amandelschaafsel eko Horizon
€ 1,55
Overzicht

Trek in een verantwoorde snack of een gezond ontbijt? Probeer dit heerlijke recept voor bananenbrood. 

Delen

Ingrediënten

Voor één brood - 10 porties

  • 2 bananen
  • 50 gram dadels zonder pit
  • 3 eieren
  • 150 gram speltmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • zakje baking soda
  • 1 el kaneel
  • 2 kaki’s
  • 2 el kokosrasp
  • snufje zeezout
  • 2 el amandelschaafsel
  • olie om in te vetten
Dit moet je zelf nog vers halen
Bananen - eieren - bakpoeder - baking soda - kaki's- zeezout 

Zo maak je het brood

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 

  • Vet een cakeblik in met wat olie of gebruik bakpapier.
  • Doe de bananen, dadels, eieren, speltmeel, bakpoeder, baking soda, en kaneel in een blender of keukenmachine en mix alles tot een glad beslag.
  • Giet het beslag in een kom. Snijd ondertussen de kaki’s in blokjes, meng deze  de kokosrasp door het beslag heen en vergeet er niet een snufje zout aan toe te voegen. 
  • Giet het beslag in de cakevorm en strooi de amandelschaafsel er tenslotte overheen. Bak hem in ongeveer 45-50 minuten gaar. Prik een prikker in het brood. Komt deze er droog uit? Dan is het brood klaar. 
  • Laat hem afkoelen en snijd hem vervolgens in plakken.

Dit recept is gemaakt door Lisa Sprenkeler van de blog Foodlies. Wil je meer inspiratie voor lekkere recepten? Neem dan een kijkje op www.foodlies.nl.

Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Recept: Bananenbrood
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Bananenbrood
Uw waardering