Filteren
Selectie verfijnen
Kenmerk
  1. Vegetarisch 3 producten
  2. Soya-vrij 3 producten
Tonen als Foto-tabel Lijst

30 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
Tonen als Foto-tabel Lijst

30 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

De chocolade van Vivani wordt altijd gemaakt van biologische een duurzame ingrediënten en dat proef je direct. Niet gek dat de chocolade van Vivani enorm populair is onder de echte chocoladeliefhebbers. Door maatschappelijk betrokken te zijn in de landen waar de cacao wordt gewonnen, draagt Vivani als organisatie structureel bij aan de verbetering van arbeids- en sociale omstandigheden. Er wordt veel zorg en aandacht besteed om de eigen producten te laten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Door continue te investeren in mens en milieu wordt er op een positieve en eerlijke manier een bijdrage geleverd aan de principes van de biologische landbouwproductie. In de chocolade worden uitsluitend de beste biologische ingrediënten toegevoegd. Zo wordt er rietsuiker gebruikt als zoetstof waardoor er meer mineralen behouden worden. Al meer dan 100 jaar slaagt Vivani er in om alle fijne aroma’s uit chocolade te halen. Genetisch gemanipuleerde toevoegingen zijn daarom overbodig. De smaak van de chocolade staat altijd centraal.

Waar komt de cacao van Vivani vandaan?

De cacaobonen waarmee Vivani de heerlijke biologische chocolade maakt, komen uit de Dominicaanse Republiek en Ecuador. Vivani ziet het als hun verantwoordelijkheid om precies te weten waar de cacao vandaan komt, zodat er zorg en bescherming geven kan worden aan de lokale bevolking en het milieu. Kinderen profiteren het meest aan de biologische landbouwproductie. Aangezien de vraag naar biologische en fair trade cacao wereldwijd groeit, kunnen de lokale boeren hogere marges vragen. 

Kinderen die doorgaans hun ouders meehelpen op het land kunnen weer naar school gaan en worden vervangen door volwassenarbeiders. Vivani garandeert daarom dan ook dat al hun producten kinderarbeid vrij zijn. Volgens Vivani kan elke chocoladeliefhebber op deze manier een bijdrage leveren aan een eerlijke wereld. Hoewel biologische en fair trade chocolade iets meer kosten dan gewone chocolade, kan de koper er van uitgaan dat er geen mens is uitgebuit tijdens het productieproces van de chocolade.

Zo is de echte favoriet van onze klanten de Vivani chocolade puur 92% en wij vinden het ook een echte aanrader. De Vivani chocolade praline is een persoonlijke favoriet en de Vivani chocolade melk is altijd laag geprijsd!