Bekijk alles

Absolute lucuma poeder raw bio Mattisson

300g
Op voorraad
€ 18,95
-
+
Overzicht

Mattisson Lucuma poeder - sweet nature. Zoet zonder suiker, maar met een hoge voedingswaarde? Het kan met dit Mattisson lucuma poeder. Ideaal voor al uw zoete bereidingen, combineert het de textuur van een hard gekookt ei met de smaak van zoete aardappelen en een zweem ahornsiroop.

Delen

Productvoordelen

Mattissons poeder is een 100% natuurlijke zoetstof. Haar lage glycemische waarde biedt zoetkousen dus een gezond alternatief voor (geraffineerde) suikers. Als superfood doet het poeder zelfs veel meer dan dat: het biedt een uitzonderlijke voedingswaarde en bevat o.a. beta-caroteen, koolhydraten, vezels, vitamines (B1, B2, B3, B5 en C) en mineralen (ijzer, kalium, calcium en fosfor).

Dankzij haar samenstelling stimuleert dit superfood wondheling en versterkt het het immuunsysteem. De aanwezige vitamines maken een betere absorptie van mineralen en vitamines mogelijk en helpen de omzetting van koolhydraten in energie. Het poeder draagt zo bij aan een betere stofwisseling en functionering van de hersenen, cellulaire processen, het zenuwstelsel en de spieren. Het aanwezige calcium helpt bij de bot-ontwikkeling en houdt het gebit, de haren en de nagels gezond. De aanwezige fosfor herstelt de spieren en bevordert de functionaliteit van de nieren.

Gebruiksadvies

Dit poeder laat zich probleemloos oplossen en kent daarom een zeer groot toepassingsgebied: van ijs en pudding tot cakes, gebak, smoothies, shakes et cetera. De dosering ervan verschilt al naargelang de bereiding, maar lucuma staat natuurlijk wel bekend voor zijn uitzonderlijke zoetheid, dus volg uw recept op de voet.

Oorsprong

Lucuma poeder is de vermaling van de vruchten van de lucumaboom (Pouteria lucuma). Dit is een subtropisch gewas dat haar natuurlijke oorsprong vindt in de valleien van het Andes gebergte in Chili en Peru. Gelet op de poederige, droge textuur - die dus iets weg heeft van een hard gekookt ei - verwijst de Engelse taal ook als 'eggfruit' naar deze vrucht. De lucumavrucht wordt al duizenden jaren gecultiveerd en geconsumeerd en is in haar oorsprongsstreek zelfs uitgegroeid tot een cultuursymbool.

Ingrediënten

Mattisson lucuma poeder bevat 100% biologische, gemalen lucumavruchten.

Meer informatie
conditie New
Kenmerk Vegan, Lactose-vrij, Vegetarisch, Noten-vrij, Gluten-vrij, Eivrij, Soya-vrij
Volume 300g
Merk Mattisson
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Absolute lucuma poeder raw bio Mattisson
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Absolute lucuma poeder raw bio Mattisson
Uw waardering