Bekijk alles

Camu camu poeder biologisch Mattisson

120g
Op voorraad
€ 14,95
-
+
Overzicht

Camu camu poeder - een bom van vitamine C - is afkomstig van de befaamde camu camu bes: een rood-paarse kers-achtige bes met een uitgesproken zure smaak.

Delen

Productvoordelen

Deze bes is een bom van vitamine C. Dat komt door de aanwezigheid van een uitzonderlijk gehalte ascorbinezuur. Dat is tegelijk ook de bron van de zuurheid van de bes, die eigenlijk alleen eetbaar is in poedervorm.

Naast vitamine C bevat camu camu ook vele andere vitamines (bètacaroteen, B1, B2, B3) en mineralen zoals ijzer, fosfor en calcium. Door de rauwe bereidingswijze van het poeder blijven al deze krachtige voedingsstoffen ook integraal in het poeder bewaard. Het maalproces verhoogt zelfs nog de concentratie van vitamine C tot een fenomenale 16%.

Door deze geconcentreerde samenstelling is camu camu poeder een bijzonder rijke aanvulling van het natuurlijke immuunsysteem. Het is een soort natuurlijke virusremmer en blijkt bijvoorbeeld effectief in de bestrijding van herpes (type 1 en 2) en Epstein-Barr. De bes wordt ook vaak ingezet als natuurlijk antidepressivum. Soortgelijk wordt ook vermoed dat het poeder heilzaam is voor ADD-patiënten, tegen stress, huidveroudering, gewrichtsproblemen, luchtwegenproblemen, zichtverlies en vermoeid haar.

Gebruiksadvies

Camu camu poeder is een lekkere, pittig-zure aanvulling van smoothies, shakes en allerlei soorten drankjes of gerechten. Vaak kan ¼ lepel (1 gram) daarbij al volstaan.

Voor de versterking van het immuunsysteem is het aangewezen om dagelijks één theelepel van het poeder op te lossen in een glas water, sapje of smoothie. Een halve theelepel van het poeder, ingenomen op de nuchtere maag, kan helpen bij depressieve klachten. Het is wel raadzaam hierover eerst de behandelende arts te raadplegen en de inname van het poeder te koppelen aan de afbouw van chemische antidepressiva.

Oorsprong

Myrciaria dubia, camu camu, camucamu, cacari, camocamo: dat zijn allemaal namen voor hetzelfde, kleine, struikachtige boompje dat de camu camu bes herbergt. Van nature uit groeien deze struiken aan de rivierboorden van de regenwouden in Peru en Brazilië. Vandaag verschijnt de struik ook in de (laaglanden van de) Amazone te Columbia, Bolivia en Ecuador.

Ingrediënten

Het camu camu poeder is de rauwe maling van 100% biologische camu camu bessen.

Meer informatie
conditie New
Kenmerk Vegan, Lactose-vrij, Vegetarisch, Noten-vrij, Gluten-vrij, Eivrij, Soya-vrij
Volume 120g
Merk Mattisson
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Camu camu poeder biologisch Mattisson
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Camu camu poeder biologisch Mattisson
Uw waardering