Bekijk alles
Niet op voorraad
€ 3,44
Overzicht
Door zijn lekkere, rijke, typische smaak en zijn opmerkelijke voedzaamheid is Kamut uitstekend geschikt voor het maken van ontbijtgranen, gepofte wafels, deegwaren.
Delen


Kamut, de voorvader van onze harde tarwe, werd duizenden jaren geleden in het Oude Egypte gekweekt, en men dacht dat het gewas helemaal verdwenen was.
In 1991 was Lima de eerste om Kamut in Europa te introduceren. Vanaf het begin geloofde Lima in de onbetwistbare voordelen van dit oude graangewas. Tegenwoordig heeft Kamut steeds meer succes in de hele wereld, en krijgt het op tafel meer en meer de plaats toebedeeld die het verdient.
Dit hoge graangewas met zeer lange graankorrels is immers uitermate voedzaam, meer nog dan tarwe, en is toch makkelijk verteerbaar. Kamut wordt gekweekt in Montana en Canada. Op termijn zou dit uitzonderlijke graangewas ook elders in de wereld ingang moeten vinden.
Door zijn lekkere, rijke, typische smaak en zijn opmerkelijke voedzaamheid is Kamut uitstekend geschikt voor het maken van ontbijtgranen, gepofte wafels, deegwaren...

Analyse van de voedingsstoffen van Kamuttarwe toont aan dat Kamutgraan tot 40% meer eiwitten bevat. Het onveranderde oorspronkelijk genetisch materiaal in de Kamut is nooit aangetast door gewasverbetering door kruising van bestaande soorten via de moderne landbouw, die de smaak en voedingswaarde van gewassen opofferen om een hoger rendement te verkrijgen. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat bepaalde tarwe-allergenen niet aanwezig zijn in Kamut, die wel voorkomen in de gangbare moderne tarwevariëteiten. Dit betekent echter niet dat Kamut glutenvrij is. We raden dan ook personen die allergisch zijn en Kamut wil proberen aan een dokter te raadplegen.

Ingredienten:

Kamut® tarwe van biologische teelt.

Gebruik-tips:

Kamut®-korrels worden apart of vermengd met andere graanproducten gegeten, zowel in koude als in warme gerechten.

 

Meer informatie
conditie New
Kenmerk Europees EKO-keurmerk
Volume 500g
Merk Lima
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Kamut Lima
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kamut Lima
Uw waardering