Bekijk alles
Op voorraad
€ 2,39
-
+
Overzicht

De pompoen is familie van de meloen. Het ligt dus voor de hand om alleen het vruchtvlees te eten, maar juist de pitten zitten boordevol voedingsstoffen. Van oudsher wordt dit superfood rauw gegeten, al kiezen we er tegenwoordig ook vaak voor om pompoenpitten licht te roosteren, waardoor ze een nootachtige smaak krijgen.

Delen

Productvoordelen

Pompoenpitten zijn om verschillende redenen gezond. Ze helpen het cholesterolgehalte in je bloed te verlagen en verkleinen de kans op prostaatklachten. Ook werken ze infectieremmend. Vooral mensen met blaas- en nierproblemen hebben hier baat bij. Daarnaast zijn pompoenzaden nuttig voor de regulering van insulinevorming. Goed nieuws dus voor mensen met diabetes.

Je kunt de pitten zelf uit het binnenste van de pompoen halen, maar dat is een hoop werk. Je moet ze dan wassen, drogen en stuk voor stuk uit hun witte omhulsel snijden. De groen-grijze kern is de eetbare pit. De pitten die je in de winkel koopt zijn van een speciaal pompoenenras dat makkelijker te oogsten pitten produceert maar waarvan het vruchtvlees juist minder lekker is.

Gebruiksadvies

Je kunt de pitten haast overal bij doen. Je kunt ze door de salade strooien, of in een schaaltje op tafel zetten om er tussendoor van te snoepen. Een andere mogelijkheid is de pitten te vermalen tot pompoenpitpasta, een soort pindakaas maar dan iets droger. Daar kun je bijvoorbeeld dadels mee vullen.

Oorsprong

Al zo'n 10.000 jaar geleden werden er pompoenen verbouwd in Zuid-Amerika. De pitten werden als eerste in Mexico gegeten, door de Azteken. Later namen andere volken dit over. Het roosteren is een betrekkelijk recente uitvinding, en wordt gedaan voor de smaak. Roosteren is niet van invloed op de voedingswaarde.

Ingrediënten

Pompoenzaden worden niet voor niets superfood genoemd. Ze zitten vol vitaminen (A, B3, C, E en K). Ook zijn ze een bron van mineralen, zoals calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan, selenium en zink. Verder zitten er veel aminozuren in, en veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren (omega 3 en omega 6).

Meer informatie
conditie New
Kenmerk Europees EKO-keurmerk
Volume 200g
Merk Ekoland
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Pompoenpitten Ekoland
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pompoenpitten Ekoland
Uw waardering