Bekijk alles
Op voorraad
€ 2,89
-
+
Overzicht

Lijnzaadolie koudgeperst is een populaire, natuurlijke olie die geroemd wordt om zijn voedingswaarde en geneeskrachtige werking. Lijnzaad is afkomstig van olievlas. Ekoland lijnzaadolie is koudgeperst en kan op vele manieren worden verwerkt in het dagelijkse eten of gebruikt als voedingssupplement.

Delen

Productvoordelen van koudgeperste lijnzaadolie

De olie die wordt gewonnen van lijnzaad is uitgegroeid tot een populair en effectiever alternatief voor visolie. Lijnzaadolie heeft een perfecte balans tussen omega-3 en omega-6 vetzuren. Het menselijk lichaam heeft deze vetzuren nodig om goed te kunnen functioneren. Bovendien hebben omega-3 en omega-6 allerlei positieve invloeden op het geheugen en helpt het onder andere bij de preventie van hart- en vaatziekten. Het regelmatig gebruik van lijnzaadolie wordt ook in verband gebracht met het voorkomen van diabetes.

lijnzaadolie koudgeperst

Gebruiksadvies

Behalve gezond is lijnzaadolie koudgeperst dankzij de vrij neutrale smaak eenvoudig in allerlei gerechten te verwerken. ’s Ochtends zorgt een scheutje olie in het ontbijt voor gezond begin van de dag. Natuurlijk kan het als basis voor allerlei dressings en dips worden gebruikt. Ook kan lijnzaadolie worden verwerkt in zelfgemaakte muffins, koekjes of broden. Lijnzaad is verder populair onder bewuste sporters die de olie verwerken in smoothies. De smaak van koudgeperste lijnzaadolie kan per oogst verschillen en het is niet mogelijk om ermee te bakken of braden. Lijnzaadolie moet goed afgesloten op een droge, koele plek worden bewaard.

Oorsprong

Lijnzaad is een van de oudste landbouwproducten die de mensheid kent en werd in het Oude Griekenland als olie in de keuken gebruikt. In de Middeleeuwen was lijnzaad een onderdeel van het normale voedingspatroon. Dankzij veelvuldig onderzoek naar gezondheidseffecten is biologisch geteelde lijnzaad de laatste jaren begonnen aan een ware opmars.

Ingrediënten

Ekoland lijnzaadolie bestaat naast omega-3 en omega-6 uit een groot aantal meervoudig onverzadigde vetzuren waaronder omega-9, Erucazuur, Eicoseezuur, Palmitinezuur, Stearinezuur, Linolzuur en Linoleenzuur. Bovendien is de olie rijk aan vitamine E. Bovendien geen suikers, koolhydraten of cholesterol met lijnzaadolie koudgeperst

Natuurvoeding

Misschien bent u niet op zoek naar lijnzaadolie, maar naar andere natuurvoedingsproducten. Bekijk dan ook ons aanbod in Kabouterfeest theeEkoland speltmeel of pompoenpitolie. Heeft u een vraag over één van onze producten? Neem gerust contact met ons op.

Meer informatie
conditie New
Kenmerk Europees EKO-keurmerk
Volume 250ml
Merk Ekoland
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Lijnzaadolie Ekoland
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lijnzaadolie Ekoland
Uw waardering