Bekijk alles

Recept: Brownie van lupinemeel

Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
RAW Cacao nibs Terrasana
€ 4,85
Speculaaskruiden eko 27g Piramide
€ 1,59
Drink amandel ongezoet Provamel
€ 2,99
Zeezout fijn Zonnatura
€ 1,52
Oerzoet Ekoland
€ 3,69
Niet op voorraad
Overzicht

Lupine, een prachtige, lekkere en gezonde eiwitbron! Lees hieronder meer over lupinemeel en het recept! 

Delen

Je hebt vast wel eens gehoord van Lupinemeel. Een meelsoort die we in de jaren vijftig volop gebruikten maar die wat in de vergetelheid is geraakt. En dat is niet terecht, want Lupinemeel kan prima ingezet worden…om bijvoorbeeld een lekkere brownie mee te maken! Lees snel verder voor een lekker recept.

Maar eerst: wat is Lupine eigenlijk?  Lupine is eigenlijk een peulvrucht, die veel essentiële eiwitten bevat. Peulvruchten…net zoals pinda’s, bonen en soja. Overigens geldt: als je een pinda-allergie hebt, kan je dus beter ook geen lupine eten.

Lupine wordt de laatste jaren weer volop toegepast, heel begrijpelijk. Met name nadat soja wat op z’n retour was, kwam lupine als vervanger naar voren. Het bevat erg veel zink, zit vol met vezels. En het heeft een gunstige invloed op je huid.

Maar goed..terug naar het brownie recept. Het voordeel van Lupine in bijvoorbeeld deze brownie is dat je een eiwit toevoegt in plaats van koolhydraten.  Dit zorgt er voor dat de stijging van je bloedsuiker veel trager verloopt dan wanneer je bijvoorbeeld speltmeel zou toevoegen. Een gezonde traktatie dus. Geniet ervan!

Ingrediënten

- 75 gram lupinemeel

- 600 gram pompoen (met schil)

- 1 el olijfolie

- 1 theelepel speculaaskruiden

- 1 theelepel bakpoeder

- 100 ml amandelmelk

- 2 eieren

- 75 gram oerzoet

- 50 gram rauwe cacao

- Snuf zeezout  

Dit moet je zelf nog vers halen in de winkel:


pompoen - bakpoeder - eieren

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Schil ondertussen de pompoen en snijd in kleine blokjes. 
  3. Meng de pompoen met de olijfolie en speculaaskruiden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rooster de pompoen ongeveer 25 minuten in de oven.
  4. Klop ondertussen de eieren met de oerzoet tot een egaal mengsel.
  5. Laat de geroosterde pompoen even afkoelen en meng het vervolgens in een keukenmachine met de amandelmelk.
  6. Meng het vervolgens met de eieren en oerzoet. 
  7. Als laatste roer je er langzaam het lupinemeel, cacao, bakpoeder en snuf zout door.
  8. Stort het geheel in een met bakpapier bekleed bakblik en bak het in de oven op 180 graden in 30 minuten gaar.

EETSMAKELIJK!


Dit recept is gemaakt door Krista Boots Natuurvoedingsdeskundige. Op 13 oktober 2016 geeft zij een Smakelijk Zoet Zonder Suiker van 19:00 tot 22:00. Ga naar haar website om je aan te melden. 

Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage n.v.t.
Always low price Nee
Naam Recept: Brownie van lupinemeel
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Brownie van lupinemeel
Uw waardering