Bekijk alles
Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Speltmeel eerste keuze Joannusmolen
€ 1,99
Speltbloem demeter Hermus
€ 4,89
Gist gedroogd Bioreal
€ 0,99
Keltisch zeezout fijn Verillis
€ 3,99
Acaciahoning bio Traay
€ 11,95
Niet op voorraad
Maanzaad eko Piramide
€ 1,49
Niet op voorraad
Zonnebloempitten eko Horizon
€ 1,45
Pompoenpitten eko Horizon
€ 2,29
Overzicht

Zo af en toe een bijzonder brood bakken of een brood voor het weekend is wel erg leuk om te doen. Het is lastig om gist te vinden waar geen rode E-nummers aan toegevoegd zijn. Met E-vrije gist kan dit dus heel gemakkelijk. Williene heeft deze leuke broodjes gemaakt, geinspireerd door Rutger Bakt.

Delen

Een recept voor heerlijke breekbroodjes.

Ingredienten:

- 125 gram speltmeel

- 125 gram speltbloem

- 4 gram droge gist

- 5 gram Keltisch zeezout

- 1 theelepel biologische honing

- 150 gram warm water

- 10 gram gesmolten roomboter

- maanzaad

- zonnebloempitten

- pompoenpitten

Dit moet je zelf nog vers halen:

Roomboter

Bereiding:

Meng het meel met de bloem. Voeg aan de ene kant het gist toe en aan de andere kant het zout. Voeg de honing, gesmolten boter en het warme water toe en kneed in ongeveer 10 minuten tot een goed en soepel deeg, met een mixer met deeghaken. Ik gebruikte hiervoor mijn KitchenAid op stand 2.

Laat het deeg afgedekt met een stuk folie, bakpapier of doek ongeveer 1 uur rijzen. 

Bekleed ondertussen een vierkant bakblik van 20 bij 20 centimeter met bakpapier. Verdeel het deeg in 9 gelijke delen. Maak hier mooie bolletjes van en leg deze in het bakblik. Laat ruimte tussen de bolletjes, ze gaan namelijk nog wat verder rijzen. 

Laat de bolletjes, opnieuw afgedekt, nog zo'n 45 minuten narijzen. Verwarm ondertussen de oven op ongeveer 180-200 graden.

Bestrijk de bolletjes heel voorzichtig met wat water en bestrooi met de zaden. Schuif ze in de oven en bak in zo'n 20-25 minuten bruin en gaar. Als je erop tikt en ze klinken hol, dan zijn ze goed.

Tip: Uiteraard is dit basis-brooddeeg ook heel geschikt voor een gewoon brood, een stokbrood, een vlechtbrood, of welke vorm je maar ook wilt maken!

Eet Smakelijk

Dit recept is gemaakt door Williene van de blog Smakelijck. Heb jij inspiratie nodig om te zien hoe gemakkelijk het is om een gezonde, voedzame maaltijd te koken? Neem dan een kijkje op haar blog: www.smakelijck.nl

Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage n.v.t.
Always low price Nee
Naam Recept: Breekbroodjes
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Breekbroodjes
Uw waardering