Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar vorige week was er voor het eerst dit jaar sneeuw! Kinderen die sneeuwpoppen maken en sleeën en veel gezelligheid. Of denk jij daar anders over? Kruip jij liever onder een dekentje op de bank om heerlijke films te kijken, tijdens deze koude en donkere dagen? Zonde, want er zijn zo veel leuke dingen te doen in de winter. We hebben de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet.

Ga lekker een dagje uit!

Wat is er nu leuker dan gezellig samen een dagje uit. In de winter zijn er heel veel dingen die je samen kunt doen. Hieronder een mooi lijstje voor je.

Schaatsen

Het is niet altijd mogelijk, maar het leukste is natuurlijk om te schaatsen op natuurijs. Kan dit niet? Ga dan eens een dagje naar de schaatsbaan. Goed ingepakt met een sjaal, muts en handschoenen natuurlijk, want het is er wel vaak koud. Kun je niet overdag heen? Geen zorgen, want veel schaatsbanen zijn gelukkig ook ’s avonds open. Schaatsen is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens een sportieve bezigheid, dus dat is meteen mooi meegenomen.

Winter

Boswandeling maken

Mijn persoonlijke favoriet is een frisse neus halen in de natuur. Het liefst een lekkere wandeling in het bos. Zeker als er sneeuw ligt, is het bos prachtig wit. Bereidt je wel goed voor door stevige schoenen aan te trekken en warme kleding, maar dat spreekt natuurlijk voor zich. Het bos is heerlijk met zijn tweeën, met het hele gezin of met de trouwe viervoeter. Ga bijvoorbeeld samen sporen zoeken in de sneeuw. Van wie is welke voetafdruk, herken jij ze? Neem de slee mee en ga van de heuvels af of bouw een mooie sneeuwpop! Genoeg leuke dingen te doen.

Dagje naar de kerstmarkt!

Met de kerstdagen voor de deur schieten ook de kerstmarkten weer uit de grond! Al sinds de 15e eeuw zijn er kerstmarkten te vinden in Duitsland, maar ook in eigen land worden ze steeds populairder. Een kerstmarkt bestaat uit vele leuke kraampjes met niet alleen producten, maar ook vele hapjes en drankjes. Het is wel weer tijd voor glühwein en warme chocomel, dacht ik zo!

De populairste kerstmarkten vind je in Keulen, Brussel en Düsseldorf. Wil je iets dichter bij huis blijven? Dan is Amsterdam een goede optie met een eigen schaatsdorp met een sprookjesachtige twist! Ook Haarlem, Groningen en Maastricht organiseren grote kerstmarkten die veel bezoekers trekken. Genoeg keuze toch?!  

Winter

Een binnen activiteit, ook superleuk!

Hartstikke leuk natuurlijk die dagjes uit, maar je kunt ook heel veel leuke dingen lekker warm binnen doen. Ook hier heb ik een lijstje van gemaakt.

Gezelschapspelletjes

Met de donkere dagen is het altijd goed om eens gezellig samen een spelletje te spelen. Daag je vrienden of familie eens uit voor een potje Kolonisten van Catan, 30 Seconds, Monopoly, Rummikub of Mens erger je niet! Spelletjes spelen is niet alleen erg gezellig, maar ook nog eens echte hersengymnastiek! Zo leer je van spelletjes spelen; plannen, vooruitkijken (zoals dammen en schaken), omgaan met winst of verlies en samenwerken. Dat lijkt mij mooi meegenomen.

Lees eens dat ene boek!

De één houdt ervan en de ander raakt ze liever niet aan, boeken! Zelf vind ik het heerlijk om ‘s avonds met een kop thee in een boek weg te duiken, maar in de zomermaanden kom ik er nooit aan toe. Tijd om dat in de donkere maanden goed te maken. Als er in de avond een winterse storm woedt, kruip jij lekker op de bank met een boek. Ook goed voor de nachtrust, want tijdens het lezen kun je mooi ontspannen. Daarnaast laat je de tv waarschijnlijk uit en hierdoor maak je minder cortisol aan. Maar dit is weer een ander onderwerp, die je terug kunt lezen in ons artikel over een goede nachtrust.  

Knutsel je eigen kerstversiering

Op het eerste gezicht is knutselen toch iets wat je doet om je kinderen te vermaken, maar met de kerst op komst, kun je dit ook heel goed zelf doen. Het stikt van de creatieve manieren om je huis te versieren. Maak bijvoorbeeld van jouw oude kerstversiering weer nieuwe leuke kerstversiering. Zo maak je heel eenvoudig een eigen kerstkrans, een kerststukje of juist kerstversiering voor in de boom. Duik dus in je verzameling oude kerstspullen om te kijken of je ergens nieuw leven in kunt blazen. Zo maak je van oude kerstballen en een stalen kledinghanger (of iets wat hierop lijkt natuurlijk) een superleuke kerstkrans voor aan de deur. Benieuwd hoe je dit doet? Bekijk dan dit DIY filmpje.

Winter

Maak het leuk af met een stukje kerstgroen in plaats van slingers. Met kerstgroen en een stuk steekschuim maak je de leukste kerststukjes. Versier je kerststukje helemaal zoals je het zelf wilt. Beetje creativiteit is dus wel vereist, maar dat moet vast wel lukken toch? Wil je ook een duidelijk voorbeeld van een kerststukje? Dan heeft Intratuin een handig filmpje over het maken van een kerststukje om je op weg te helpen.

Wil je wat groen uit het bos halen? Let er dan op dat je officieel niks uit het bos mag halen. Je kunt hier namelijk in ergste geval een boete voor krijgen.

Winter, kom maar op!

Was jij geen winter mens? Dan ben je dat misschien vanaf nu wel. Je hebt in ieder geval genoeg leuke dingen om te doen in de winter en voor je het weet, is het alweer lente! Ga jij gelijk aan de slag met leuke kerstversiering maken of ga jij lekker schaatsen? Wij zijn in ieder geval benieuwd en vinden het leuk om foto’s te ontvangen. Aarzel dus niet en post vooral hieronder of op Facebook jouw leuke winter activiteiten. Heb jij zelf nog leuke tips, dan zijn die uiteraard ook welkom! 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs en wil je leuke aanbiedingen ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week de interessantste blogs, fijne aanbiedingen en heerlijke recepten!