Wil je op ons stemmen?? Doe dat dan hier: www.bestebiowinkel.nl. Wij waarderen jouw stem enorm!


De genomineerden voor de verkiezing van de beste biologische winkel 2018 zijn bekend. Een vakjury selecteerde 12 winkels. Biologische webwinkel Ecomarkt.nl maakt kans op de prijs in de categorie webwinkels. Vanaf 1 november kan het publiek deze webwinkel aan een overwinning helpen door te stemmen. Winnaars mogen een jaar lang de titel ‘Beste biologische winkel 2018’ voeren en zijn zo het visitekaartje van de branche. De verkiezing van de Beste biologische winkel is een initiatief van de Biowinkelvereniging en Bionext.

De verkiezing is de enige verkiezing in Nederland waar biologische speciaalzaken zich met elkaar kunnen meten. Winkels die minimaal 90 % biologisch aanbod in voeding hebben, kunnen meedoen. Dit jaar staat het thema klantbeleving centraal. Hoe neemt de winkelier de klant mee in de reis die hij maakt om boodschappen te doen? Hoe gaat de winkelier om met de verwachtingen van de klanten? Bavo van den Idsert, directeur van Bionext: “De biologische speciaalzaken bieden nog ruimte voor beleving. Het verhaal achter het product, de biologische teler uit de buurt die uitlegt waarom zijn ambachtelijke kaas zo bijzonder is, proeverijen en kookdemo’s waar je kennis kan maken met de bijzondere smaak van vergeten groenten of Japanse specialiteiten. In de biologische speciaalzaak valt veel te beleven en dat aspect krijgt extra aandacht in deze bijzondere verkiezing van de beste bio winkels van Nederland.”

De genomineerde winkels

Bij de grote winkels strijden Broeders Gezondheidswinkel (Oosterhout), Ekoplaza Velperplein (Arnhem) en Odin Zutphen om de titel. Bij de middelgrote winkels zijn Natuurwinkel Reeuwijkse Hout (Reeuwijk), Odin Bergen en Salt Organic BV (Zaltbommel) genomineerd. Bij de webwinkels gaat de strijd tussen Odin Bezorgdienst, Ecomarkt.nl en Ekoplaza.nl. En bij de boerderijwinkels zijn de 3 genomineerden: Boerderijwinkel Overesch, Kleinlangevelsloo – Supermarkt in het Bos (Raalte) en Hoeve Ravenstein (Baarn). 

"Wij zijn kritisch als het gaat om kwaliteit. Wij voeren natuurlijke en biologische producten, omdat wij ervan overtuigd zijn dat voedsel in zijn puurste vorm het beste smaakt en de meeste voedingswaarde bezit. " 

Online stemmen

De jury heeft in elke categorie drie winkels genomineerd. Vanaf 1 november kan het publiek stemmen op de genomineerde winkels op www.bestebiowinkel.nl. De vakjury gaat de komende weken onaangekondigd op bezoek bij de genomineerde winkels en doet een bestelling in de genomineerde webwinkels. Hun professionele oordeel wordt naast de publieksstemmen gelegd. De mening van de jury telt voor 80% mee, de publieksstemmen voor 20%. Het publiek kan tot en met 31 december 2017 stemmen en maakt kans op mooie prijzen.

Uiteindelijk maakt de jury op woensdag 17 januari 2018, op de Bio-beurs in Zwolle, bekend welke winkels zich een jaar lang ‘Beste biologische winkel 2018’ mogen noemen.

Samenstelling jury

De vakjury bestaat uit:

  • Theo Jacobs – eigenaar Natuurwinkel Amersfoort en winnaar verkiezing 2017 categorie Grote winkels
  • Loethe Olthuis – journalist bij Volkskrant
  • Willem Treep – retail deskundige
  • Dirk Mulder – trade & retail bij ING

Dus wil je op ons stemmen?? Doe dat dan hier: www.bestebiowinkel.nl. Wij waarderen jouw stem enorm!


Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs en wil je leuke aanbiedingen ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week de interessantste blogs, fijne aanbiedingen en heerlijke recepten!