Afvallen en detoxen, een gezonde trend of niet? Natuurlijk wil jij ook gaan detoxen, maar let er dan op dat je het goed doet! Wist je namelijk dat het eigenlijk heel gemakkelijk is en dat je helemaal geen dure detox producten nodig hebt. Nu zal je vast denken, maar hoe dan? Dit wordt in één minuutje een stuk duidelijker.

Een detox week; hoe doe ik dat?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te kijken wat een detox week precies is, toch? Zonder dat jij het door hebt, wordt jouw lichaam elke dag blootgesteld aan giftige stoffen. Zonder er over na te denken, adem je elke dag uitlaatgassen in en waarschijnlijk kook je ook met plastic en aluminium keukengerei. Zelfs in je dagelijkse voeding én make-up zitten giftige stoffen die het lichaam binnen dringen. Dit moet natuurlijk uit het lichaam. Tijdens een detox week wordt jouw lichaam helemaal gereinigd van dit soort schadelijke stoffen.

Speciale detox producten zorgen ervoor dat jouw lichaam genoeg vitamines en mineralen binnen krijgt, zodat het lichaam de giftige stoffen kan filteren. Dit hoeft niet eens een hele week, want na vier dagen begin je alweer langzaam met het opbouwen van jouw normale eetpatroon. Als deze week dan helemaal klaar is, pak je jouw normale eetpatroon ook gewoon weer op en dan is jouw lichaam ontgiftigd. Nou, super simpel toch?

Een detox dieet zeker doen dus!?

Zoals ik al zei; super simpel toch? Het is alleen niet helemaal waar. Jouw lichaam moet natuurlijk wel gereinigd worden van al die giftige stoffen, maar dit kan jouw lichaam heel goed zelf. Met de juiste voeding krijgt jouw lichaam ook genoeg vitamines en mineralen binnen. Dit is zelfs niet eens heel moeilijk. Neem bijvoorbeeld gewoon wat vaker biologische producten kies wat vaker voor verse groente en fruit. Dan kom je ook al een heel eind met jouw eigen persoonlijke detox. 

Ik wil natuurlijk niet zeggen dat een detox slecht is. Het is alleen niet perse nodig. Veel dure detox producten zijn er namelijk ook gewoon in natuurlijke vorm, want ze zijn helemaal niet zo speciaal. Je kunt deze natuurlijke detox producten gewoon kopen in natuurwinkels. Denk bijvoorbeeld aan de detox theeën. Deze zijn er ook in een goedkopere en natuurlijke vorm en passen perfect bij een gezonde levensstijl.

Detox thee, de natuurlijke top vijf

Zoals ik al zei, zijn er veel dure detox theeën, die zeggen dat ze een geweldige werking hebben. Maar waarom zo veel geld betalen als er dus veel natuurlijke theesoorten zijn, die dezelfde werking hebben. Je kent vast de bekende zwarte en groene thee. Deze theeën zijn bijvoorbeeld heel goed voor het lichaam en een stuk goedkoper. Om het je wat makkelijker te maken, heb ik er vijf voor je op een rijtje gezet. Fijn toch?

Pu Erh thee

Detox thee nummer één is Pu Erh thee. Pu Erh thee is dé trend op het detox thee gebied. Kende jij deze thee nog niet?! Lees dan gauw verder. In China wordt deze thee namelijk al eeuwenlang gedronken vanwege zijn zuiverende werking. Deze thee bevat veel antioxidanten en past perfect in een gezond levenspatroon. Dagelijks een kopje Pu Erh thee kan helpen om al een stuk lekkerder in je vel te zitten dan voorheen. 

Jasmijnthee

Jasmijnthee is een voorbeeld van zo’n gezonde groene thee. Jasmijnthee bevat heel weinig calorieën en dat is natuurlijk altijd fijn. Daarnaast kan jasmijnthee de stofwisseling verhogen. Dit drankje wordt daarom vaak gebruikt tijdens het sporten en kan helpen om op gewicht te blijven of zelfs af te vallen. TIP: Let er wel op dat jasmijnthee cafeïne bevat. Neem dus dat kopje jasmijnthee in de ochtend en niet in de avond voor het slapen gaan.

Gemberthee

Het is misschien niet jouw favoriete smaak, maar gember is wel erg gezond. Gember zit namelijk boordevol antioxidanten, vitamines, mineralen en essentiële oliën. Door dagelijks een kopje gemberthee te drinken, kunnen sommige klachten al verminderen. Gemberthee kan bijvoorbeeld heel goed helpen tegen maagklachten. Heb je veel stress? Dan is gemberthee ook aan te raden. Een kopje kan jouw stress level namelijk verminderen.

Yogi Tea

Yogi Tea is mijn persoonlijke favoriet en zou ook wel eens jouw favoriet kunnen worden. Yogi Tea is namelijk de makkelijkste detox thee, want deze is er in heel veel verschillende smaakjes. Deze natuurlijke thee bevat veel ayurvedische kruiden en specerijen en bij Yogi Tea maken ze enkel gebruik van ecologische kruiden en specerijen. Deze theeën bevatten zelfs geen toegevoegde stoffen, perfect toch?! Elk smaakje heeft ook zo zijn eigen positieve werking op het lichaam. Yogi Tea Breathe Deep is bijvoorbeeld om de ademhaling te stimuleren en Throat Comfort helpt bij keelpijn. Ik zou dus echt één van deze smaakjes van Yogi Tea proberen.

Pukka thee

Wat de theeën van Yogi Tea hebben, hebben de theeën van Pukka eigenlijk ook. Dus misschien wordt dit dan favoriet nummer twee om lekker af te wisselen. Elke thee bevat een speciale combinatie van kruiden en deze hebben allemaal een unieke werking op het lichaam. Klinkt bekend hè? Pukka gebruikt ook enkel biologische kruiden en is een echte aanrader. Ik zou zeggen; het proberen waard dus!

Ik hoop dat ik je overtuigd heb, dat deze theeën goed voor je zijn. Je kunt deze theeën gewoon heel gemakkelijk drinken en toevoegen aan jouw dagelijkse voedingspatroon. Hierdoor ben jij niet één week bezig met jouw lichaam, maar elke dag. En zeg nou zelf, je voelt je toch liever elke dag goed?!

Extra tip: Appelazijn is ook een heel fijn product om te gebruiken voor jouw eigen detox/gezonde leefpatroon. Ben jij benieuwd wat je allemaal met dit product kunt? Lees dit dan in ons artikel appalzijn, is je nieuwe beste vriend! Wij hebben ook nog drie lekkere recepten voor je op een rijtje gezet. Een makkelijke manier om appelazijn te verwerken in jouw dagelijkse leven

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs en wil je leuke aanbiedingen ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week de interessantste blogs, fijne aanbiedingen en heerlijke recepten!