Waar we vorig jaar massaal aan de glutenvrije voeding gingen en gek waren op avocado’s. Groeide ook steeds meer onze liefde voor groenten en de vegan lifestyle. We worden ons er steeds meer van bewust hoe belangrijk gezonde voeding is, maar zal deze trend zich voortzetten? Wat brengt 2018 ons op het gebied van foodtrends?

We kiezen bewust

We trekken de trend van vorig jaar dus gewoon lekker door. We zijn, eigenlijk nog meer dan vorig jaar, bewust bezig met onze voeding. We maken bewuste keuzes in ons eetpatroon en leven steeds gezonder. Hierdoor worden we ook een stuk gelukkiger. Deze bewuste keuzes gelden voor elke maaltijd van de dag. Onze cheats zijn tegenwoordig ook helemaal zo slecht niet meer. Waar we voorheen toch soms kozen voor die ongezonde snack, ruilen we deze dit jaar steeds vaker in voor iets gezonds!

Vegan lifestyle

Nog meer vegan en nog meer groenten!

We gaan niet alleen meer bewust eten, maar de vegan lifestyle gaat ook meer terrein winnen in 2018. We kiezen steeds meer voor een week zonder vlees (of gewoon een dag) en de vleesvervangers zullen ook een stuk beter worden. Blijf er alleen altijd op letten wat in jouw vleesvervanger zit, want tot nu toe bevatten sommige vleesvervangers toch ook heel wat e-nummers, zout, suiker en andere toegevoegde stoffen. Lees dus altijd het etiket. 

Daarnaast gaan we ook meer voor groenten. Waar we het al steeds meer in een smoothie stopte, gaan we het ook meer vervangen voor onze pasta en rijst. Maak bijvoorbeeld een heerlijke courgetti curry, want zeg nou zelf groente is toch heerlijk?!

Smoothies met super poeders

Een hele simpele manier om snel veel goede voedingsstoffen binnen te krijgen, is super poeders. Hier waren veel mensen zich vorig jaar al van bewust, maar dat wordt dit jaar alleen maar meer. Super poeders, zoals cacao, kurkuma, baobab, spirulina en ga zo maar door worden steeds bekender dit jaar. Je kunt deze poeders gemakkelijk toevoegen aan jouw smoothie, yoghurt en je kunt er zelfs thee van maken! Wil je de super poeders individueel beter leren kennen? Lees dan ons artikel over super poeders.

Smoothie

Een lekker speciaal biertje of bierbrood?

Wij vrouwen zijn misschien iets minder gek op bier dan mannen, maar bier wordt toch echt populairder in 2018. Dan natuurlijk niet het ‘gewone’ bier, maar speciaal bier en daar zijn er nogal wat van. Probeer dus gewoon uit welke je lekker vindt, want er zit vast wel wat tussen.

Ben je toch niet zo gek op bier, dan kun je er ook bierbrood van maken. Brood en bier passen namelijk erg goed bij elkaar, omdat het beide van graan wordt gemaakt. Vorig jaar werd hier al voorzichtig van genoten en dat gaat dit jaar alleen maar toe nemen! 

Voedselverspilling, weg ermee!

Waar we voorheen altijd onze restjes in de prullenbak gooide, gaat dat dit jaar niet meer op. Steeds meer overgebleven producten worden hergebruikt. Heb jij een lekkere pasta salade gemaakt, maar, zoals bij pasta vaak gebeurd, veel te veel gemaakt! Dan kun je dit natuurlijk perfect de volgende dag weer gebruiken.

Niet alleen consumenten zijn hier bewuster mee bezig, maar ook de producenten. Mislukte groente en fruit werden altijd weggegooid, maar ook dit wordt nu steeds meer hergebruikt. In jouw smoothie of kopje soep zie je natuurlijk niet dat het ooit een misvormd stuk groente of fruit was.  

Courghetti

Less is more, het gaat om kwaliteit!

Onder het motto minder voedselverspilling zullen we ook steeds meer gerechten maken met zo min mogelijk ingrediënten. Het gaat namelijk in 2018 niet meer om groots eten, maar om de kwaliteit. Het moet lekker zijn en als dat met minder kan, is dat prima!

Foodtrends van 2018, ik ga ze proberen!       

Het is natuurlijk altijd leuk om te weten welke trends er zijn en dan kun je altijd zelf bepalen om met deze trends mee te gaan of niet. Wil jij bijvoorbeeld meer vegan of vegetarisch gaan eten, maar vind je het lastig om recepten te bedenken? Download dan ons gratis e-book zeven dagen zonder vlees en laat je inspireren! Of wil je juist gaan experimenteren met super poeders en speciaal biertjes? Alles kan en wij zijn benieuwd wat jij hebt geprobeerd. Laat vooral een reactie achter in comments.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste blogs en wil je leuke aanbiedingen ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke week de interessantste blogs, fijne aanbiedingen en heerlijke recepten!