Bekijk alles
Op voorraad
€ 2,09
-
+
Overzicht

De kokosmelk van Amaizin’ is 100% biologisch. De kokosmelk zorgt voor een exotische toets aan alle bereidingen. De rijke en volle smaak van de kokosmelk wordt extra geaccentueerd door de natuurlijke emulgator. Sri Lanka wordt echt in de keuken gebracht.

Delen

Productvoordelen

Per honderd grammen heeft kokosmelk een gemiddelde voedingswaarde van maar liefst 676 kilojoule. Op deze hoeveelheid bevat het twee grammen eiwitten, 1,6 grammen koolhydraten en 17 grammen natuurlijk, essentiële vetten. Als dusdanig is de kokosnoot een kleine energiebom. Bovendien is kokos een natuurlijke bron van tal van vitaminen (A, B1, B2, B6, B11, B12, C en D), mineralen (natrium, calcium, kalium, magnesium, ijzer, zink, fosfor en koper) en vezels.

Door deze samenstelling is kokosmelk onder andere een uitstekend middel om de opname van suikers in het lichaam te reguleren en op die manier de bloed/suikerspiegel te controleren. Uiteraard is kokosmelk ook een prima vervanger van reguliere melk of sojamelk.

Gebruiksadvies

Deze kokosmelk is uitstekend voor de bereiding van avondmaaltijden, (groene) smoothies, muffins, gebakjes en ijs. Bij het maken van bereidingen met kokosmelk doe je er wel altijd goed aan een aantal regels te respecteren. Zo is het bijvoorbeeld aangewezen de melk roerend te verwarmen om schifting te voorkomen. Ook mag kokosmelk nooit afgedekt worden en kan je het best even in de wok laten koken om verbranding tijdens de bereiding tegen te gaan.

Oorsprong

De kokosnoot (ook wel 'klapper' genoemd) is merkwaardig genoeg geen noot maar een steenvrucht, uiteraard afkomstig van de kokospalm. Kenmerkend is de structuur van het kokosvlees, die niet vlezig maar net vezelig is.

Kokosmelk (ook wel 'klappermelk' genoemd) wordt gecreëerd door het kiemwit van de kokosnoot te vermengen met water. Vervolgens wordt deze mengeling uit de kokosnoot geknepen. Uit één kokosnoot kan zo al snel een halve liter melk gepuurd worden. Naast deze melk bevat de kokosnoot ook nog ander vocht, dat aangeduid wordt als 'klapperwater'.

Ingrediënten

Amaizin' kokosmelk bestaat uit 100% biologische, kokosmelk, water en guargom (een natuurlijke emulgator).

Meer informatie
conditie New
Kenmerk Vegan, Lactose-vrij, Vegetarisch, Noten-vrij, Gluten-vrij, Eivrij, Soya-vrij
Volume 400ml
Merk Amaizin
Show Product on Homepage Ja
Always low price Nee
Naam Cocosmelk Amaizin
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Cocosmelk Amaizin
Uw waardering