Keurmerken & Allergenen

Keurmerken

Steeds belangrijker wordt de herkomst van een product. Bij Ecomarkt werken we uitsluitend met biologische producten. 
Wij maken gebruik van labels om aan te duiden welke keurmerken een product heeft. Onze keurmerken lichten we graag verder voor je toe.

Europees Biologisch Keurmerk

Het Europees biologisch keurmerk is een topkeurmerk dat duidelijk maakt dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Het logo staat verplicht op alle biologische producten die in de Europese Unie (EU) zijn geproduceerd. Producten met het Demeter en EKO-keurmerk bezitten ook altijd het Europees Biologisch Keurmerk. 

  • Minimaal 95% biologisch
  • Herkomst van de ingrediënten is bekend
  • Vrij van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest
  • Aangesloten veehouders hanteren diervriendelijke werkwijze
EKO-Keurmerk

Het EKO-keurmerk is een topkeurmerk dat aan geeft dat een product afkomstig is uit biologische landbouw. De norm voor dit keurmerk is gebaseerd op het behoud van milieu, natuur en landschap. 

  • Vrij van bestrijdingsmiddelen en kunstmest
  • Boeren gebruiken geen genetisch gemodificeerde zaden
  • Aangesloten veehouders hanteren diervriendelijke werkwijze
Demeter

Het Demeter keurmerk is een topkeurmerk waarbij het product afkomstig is uit de biologisch-dynamische landbouw. Bij het Demeter keurmerk is rekening gehouden met dierenwelzijn, milieu en eerlijke handel. Biologisch-dynamische bedrijven voldoen aan de biologische eisen en daarbovenop aan specifiek biologisch-dynamische eisen. In de biologisch-dynamische veehouderij zijn de dierenwelzijnseisen hoger dan in de biologische veehouderij.

Voorwaarden voor Demeter Keurmerk

  • Er wordt voor minimaal 60% gebruik gemaakt van biologisch mest
  • Het voer voor de dieren is voor 80% afkomstig van het eigen bedrijf
  • Het stro moet afkomstig zijn van een biologisch-dynamisch of een biologisch bedrijf
BDIH

Het BDIH is een Duits keurmerk voor natuurlijke en diervriendelijke cosmetica. Producten met dit keurmerk zijn niet getest op dieren en er is geen gebruik gemaakt van gentechnologie. Tevens is er alleen gebruik gemaakt van natuurlijke (bij voorkeur biologische) grondstoffen. 

 

Veganistisch

Producten met een veganistisch label bevatten helemaal geen dierlijke producten en er worden geen dieren voor exploiteert (zoals bij honing en wol).
Vegetarisch

Producten met een vegetarisch label bevatten geen vlees, vis, dierlijk vet of dierlijk stremsel. Wel kunnen deze producten dierlijke producten bevatten zoals bijvoorbeeld eieren en melk.

Allergenen

Als je rekening moet houden met allergiën is dat al vervelend genoeg.
Met onze allergenenlabels maken we het zo gemakkelijk mogelijk om producten te vinden die vrij zijn van bepaalde allergenen.
Hieronder vind je alle allergenenlabels die wij gebruiken. 

Wil je shoppen? Gebruik dan een van de onderstaande labels om gelijk door te gaan naar onze producten met dat allergeenlabel.


Heb je nog vragen of opmerkeningen over de keurmerken of allergenen?

Dan kun je mailen naar [email protected] dan helpen wij je graag verder!