Bekijk alles
Op voorraad
Gegroepeerde productitems
Product Naam Aantal
Adukibonen hokkaido Terrasana
€ 3,99
Raw chia zaad in glas Terrasana
€ 4,75
Chocolade puur 75% Vivani
€ 2,19
Kokos cooking cream odourless Royal Green
€ 3,95
Rijst amazake Terrasana
€ 4,45
Ahornsiroop graad A Terrasana
€ 5,99
Amandelmeel Terrasana
€ 5,45
Bio cacao poeder Mattisson
€ 3,95
Vanillepoeder Bodenschatze
€ 13,50
Gemengde noten Ekoland
€ 5,35
Overzicht

Een heerlijk feestelijke brownie! De brownie is gluten- en lactosevrij en perfect voor een feestje. Varieer ook eens met verschillende soorten noten, gedroogde vruchten, kokos en andere ingrediënten.

Delen

Een heerlijk recept voor 16 stukjes brownie.  

Ingrediënten

  • 100 gr gedroogde adukibonen
  • 1/2 el chiazaad
  • 120 gr chocolade (75% puur)
  • 25 gr kokosolie
  • 1/2 zakje rijst amazake
  • 75 ml ahornsiroop
  • 150 gr amandelmeel
  • 1/4 tl zout
  • 1 1/2 tl bakpoeder
  • 20 gr raw cacaopoeder
  • 2 tl vanillepoeder
  • 2 eieren
  • 50 gr gemengde noten (grof gehakt)

Dit moet je zelf nog vers halen:

zout - bakpoeder - eieren

Bereiding

Je kunt het beste allereerst alvast de Adukibonen weken en koken volgens verpakking. Spoel ze daarna zorgvuldig af en laat ze uitlekken in een vergiet. Laat ondertussen het chiazaad vast tien minuten welles in 50 ml water. Roer wel af en toe door. Verwarm de oven voor op 180°C.
Pak en steelpan en zet deze met een laagje water op zacht vuur. Plaats een kom (hittebestendig) op de pan en smelt de chocolade in deze kom (au bain-marie). Voeg hier ook de kokosolie aan toe en roer dit goed door elkaar tot al het vet gesmolten is. Haal het van het vuur en doe de ahornsiroop, geweldige chiazaad en de amazake door de chocolade.
Doe de cacaopoeder, bakpoeder, zout en het amandelmeel in de keukenmachine en blend dit goed door elkaar. Voeg ook de adukibonen, het vanillepoeder en de eieren toe aan de mix en maal het geheel glad. Voeg nu ook het chocolademengsel toe en zet de keukenmachine nog eens vol aan, zodat er een samenhangend beslag ontstaat. Roer op het allerlaatst de gehakte gemengde noten door de mix.
Pak een vierkante bakvorm en bestrijk deze met kokosolie en bekleed het met bakpapier. Verdeel het beslag over de vorm en strijk dit netjes glad. Doe de bakvorm in het midden van de oven en bak de brownie in ongeveer 20 tot 30 minuten gaar. Wanneer de brownie stevig aanvoelt, is het klaar. De brownie moet nog vochtig zijn als je er een prikker in steekt.
Laat de brownie een klein beetje afkoelen en genieten maar!
Eetsmakelijk.
Meer informatie
conditie New
Kenmerk n.v.t.
Volume n.v.t.
Merk n.v.t.
Show Product on Homepage n.v.t.
Always low price Nee
Naam Recept: Aduki Brownies
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Recept: Aduki Brownies
Uw waardering